Hogy mehet félre a digitális átalakulás?

Nemrég tartották meg az Egyesült Államok IOWA államában a 2020-as
elnökválasztáshoz szükséges jelölt előválasztásokat.
Modern köntösbe bújtatva, érts: szavazzunk mind applikációval!
A szavazást követő 1 és fél napot követően még mindig csak 71%-ban voltak feldolgozva az adatok. Mondhatjuk ez messze van a sikertől tehát..

Az 1. hiba:
az emberek többsége ebben az államban (is) régi típusú mobilt használ, el sem indult rajta a modern app.
*tanulság: mielőtt bevezetünk egy új ötletet, eszközt, mérjük fel a célcsoport képzettségét és felkészültségét e téren, különben senki sem fogja (tudja) használni.

A 2. hiba:
A nagy többség a szavazás estéjén töltötte le az appot. Azt mondani az embereknek, hogy töltsd le és találd ki, hogy működik a kudarc receptje. Sokan ezért inkább telefonon jelezték a szavazatukat.
*tanulság: mindig kell időt szánni az oktatásra és alapos képzésre, különben félni fognak az emberek az újtól.

A 3. hiba:
nem bírta a terhelést a rendszer. A fejlesztők egészen egyszerűen nem végeztek előzetes terhelés teszteket. Jó lesz az bírja, gondolták. Nem így lett 🙂
*tanulság: alaposan tesztelni és időt hagyni rá, még mindig olcsóbb, mint a időt és pénzt veszíteni, mert nem úgy működik az új rendszer, mint azt gondoltuk.

Összességében elmondható, hogy a Digitális Átalakulás nevében végzett újtások sem mentesek a régi és megszokott emberi hibáktól.
A rendszereink csak annyira jók, amennyire jól mi emberek azt megépítjük.
Tanuljunk tehát a hibáinkból, különben nem váltja be a hozzá fűzütt reményeket a várva várt és büszkén mutogatott újdonság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük