Távmunka! Ez volt 5 éve és ez van most.

85 / 100

Nem olyan régen (kb. 5 éve) még kifejezetten szokatlan volt, ha valaki távmunkában dolgozott, vagy próbált meg dolgozni. Emlékszem kisebb, nagyobb cégek munkatársai igyekeztek elérni a főnöknél, hogy had dolgozzanak távmunkában, vagy ahogy a multik hívták: home office. Ám maximum az működött, hogy pénteken hamarabb haza lehetett menni, vagy volt egy nap a héten, ami távmunka nap volt. Nem volt tehát áttörés.

Mi az Amtech Rendszerházban viszont nagyon szigorúan szakítottunk ezekkel a nem indokolt hagyományokkal és már eleve úgy alakult meg a cég, hogy csak távmunkában dolgozunk, mindenki ahol van, amivel akar és amikor szeretne úgy dolgozzon. Nos, míg eleinte szinte takargatnunk kellett eme meghatározó jellemvonásunkat, mostanra a helyzet megváltozni látszik…

Mi történt?

az történt, hogy a világ hirtelen változott nagyot és eleinte előnyös, majd ajánlott, sőt lehet hamarosan kötelező lehet, hogy mind távmunkában dolgozzunk. Már akik megtehetjük. S a világ most egységesen átalakulóban van, gőzerővel váltunk erre a kényelmes munka módszerre, ami viszont így, hogy gyorsan kell váltanunk, akár szokatlan és idegen lehet eleinte. De erről szól a digitális átalakulás.

Oké, akkor csináljuk, de hogyan?

Pedig nem nagy kunszt a távmunka, könnyedén ki lehet alakítani, ha pedig van egy jó IT-s a környéken, akkor még jobb, mert javaslatokat is tud tenni, hogy mit hogyan érdemes, hisz valószínű, ő már régóta így él és mosolyog azon, hogy a világ most kezdi el követni az IT szektor mondhatjuk alapvető működési modelljét. Véleményem szerint a jelenlegi pandémia időszak végén már nem úgy dolgozunk majd tovább, mint eddig, s az online élet még inkább felerősödik. Más szóval akkor is igényt tartanak az emberek majd erre a munkamódszerre, amikor már nem muszájból teszik.

S mivel van benne elég újdonság így is, had ne legyen még a költsége is nagy, igyekezzünk minél inkább kiszámíthatóvá tenni az „otthonról dolgozós” kiadásokat és rugalmassá az egész rendszert, hogy később könnyedén változtathassunk rajta. Akár megszüntetjük, akár bővítjük.

Zárszóként csupán annyit, hogy jegyezzük meg a Kínai nyelv egyik érdekes szavát: Válság. Tudtad-e, hogy náluk ennek a szónak 2 jelentése is van? A másik jelentése: lehetőség!

A home office is egy ilyen kiváló lehetőség, ha okosan csinálod!

További konkrétumok: Távmunka egyszerűen, havidíjas formában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük