Természetes avulás egy szoftvernél?

Valójában ilyen nincs!
És ezzel vége is (lenne) a cikknek, de azért röviden járjuk ezt körbe, hogy egyértelmű legyen. A legtöbb termék körülöttünk nem évül, vagy romlik el olyan hamar, mint ahogy azt a gyártók szeretnék. Hisz gazdasági növekedésre van szükség, tehát be kell építeni az elévülést, a hibák megjelenését, stb..
És akkor jöhet az új, a jobb, a következő modell.
De mi a helyzet a szoftverekkel? Az hogy egy szoftver nem tud elévülni, hacsak bele nem épít valaki pár olyan hibát, mely csak egy adott idő után bukkan fel.

Tehát ezzel normális esetben nem kell számolnunk. Ha a szoftver bevezettük, akkor akár 10 év múlva is használhatjuk, ha közben kisebb-nagyobb ránc felvarrásokat eszközöltünk benne időről-időre. jelzem, hogy ez utóbbi igen fontos, mert enélkül működni ugyan fog a program, de elavul és lemaradhatunk a versenytársunk által kínált -adott esetben jobb szoftver nyújtotta- szolgáltatásokhoz képest.

Tehát aggódni nem kell, nekünk most is van olyan kedves ügyfelünk, aki a 10 éves fennállásunk óta használja az ERP rendszerét és folyamatosan megy a finomhangolás, javítás, fejlesztés, hogy felvegye a versenyt a modern ügyfél elvárásokkal. Eddig sikerrel 🙂

Olyan ügyfelünk is van, aki kb. 9 éve dolgozik az általunk bevezetett rendszerrel
és csupán az aktuális pályázati lehetőségeknek köszönhetően döntött úgy, hogy akkor cseréljük modernebbre, amúgy kötelező nem lenne – ahogy ő mondta.

www.amtech.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük